dilluns, 3 de gener del 2011

nota de premsa del llibre

Pau Vadell i Vallbona (Calonge 1984) ha acabat de publicar Apèndix City, un nou volum de poemes, a la col·lecció de poesia La Cantàrida de Documenta Balear. Apèndix City és el segon volum d’una trilogia iniciada amb Akbar (que també va sortir a La Cantàrida el 2009) i que l’any que ve veurà la publicació del darrer volum. Aquesta trilogia èpica, epilèptica, esbojarrada, cínica i surrealista és un cúmul de crítiques contra els fashion víctims de Barcelona i contra el postmodernisme imperant d’avui en dia. Pau Vadell i Vallbona llença crítiques com crits potentíssims plens de ràbia i d’ironia amb poemes en prosa escabrosos, salvatges, plens d’humor i perfectes per a la recitació i per a diferents performances poètiques de tot tipus. Alguns poemes, a més a més, poden arribar a ser profundament ofensius i políticament incorrectes.

De fet, Apèndix City expandeix a nivells alarmants el frikisme i la psicodèlia. Si ja Akbar podia arribar a ser un despropòsit, Apèndix City va molt més enllà, instituint-se com un llibre objecte fascinant. El volum ve acompanyat d’una biografia en diversos idiomes, de diferents epílegs estranyíssims per exaltar els espectadors i als compradors. En aquest aspecte, Pau Vadell i Vallbona ha volgut seguir la tradició d’alguns autors dels 70 que venera com Vicenç Altaió o Joan Palou, que creaven no sols poemaris sinó autèntics llibres-poema-objecte de gran intensitat i força. Per això Apèndix City ens pot fer pensar, immediatament, en els mítics volums de la revista Cave Canis o en els llibres ferotges de Taller Llunàtic.
Durant tot l’any 2011 Pau Vadell i Vallbona durà a terme una sèrie de recitals i performances als Països Catalans (a Mallorca, Barcelona i València) i a l’estranger (per ara té planejat viatjar a Croàcia en març) per presentar Apèndix City no sols a llibreries sinó a locals totalment diferents com sex-shops, carniceries i esglèsies. I no ho farà sol: estarà acompanyat per altres amics i poetes amb les mateixes ganes d’emocionar, d’exaltar i provocar. Segurament aquesta gira radical serà molt recordada perquè ben de veres portarà a l’extrem les paraules del seu autor quan diu “POESIA ÉS TOT!”. Estarem poèticament atents a aquesta invasió i conquesta brutalíssima.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada